LAUTP ryJulkaistu: 12.12.2021 18.24

Lappeenrannan liikuntatoimen uudet koronaohjeistukset tulevat voimaan maanantaina 13.12.2021

Uudet koronaohjeistukset ovat tulleet Lappeenrannan liikuntatoimelta. Ne tulevat voimaan maanantaina 13.12.2021. Ne edellyttävät koronapassia kaikilta yli 16-vuotiailta ja tätä vanhemmilta, kaupungin sisäliikuntapaikkoja käyttäviltä henkilöiltä.

Tämän takia seura ohjeistaa, että LAUTP:n toimintaan osallistuvilla 16-vuotiailla ja sitä vanhemmilla pelaajilla, valmentajilla ja muilla joukkueiden taustoilla tulee olla koronapassi, jos henkilö osallistuu sisällä tapahtumaan toimintaan. Seuran joukkueet vastaavat omilla vuoroillaan, että kyseistä ohjetta noudatetaan. Alla Lappeenrannan liikuntatoimen ohjeistus asiaa koskien.

Samalla LAUTP ohjeistaa, että seuran harjoituksissa ei voi olla vanhempia katsojina eli lapset ja nuoret pelkästään tuodaan ja noudetaan harjoitusten osalta.

Lappeenrannan liikutatoimen lähettämä koronaohjeistus, joka tulee voimaan maanantaina 13.12.2021:

"Etelä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt Etelä-Karjalaan uusia koronatilanteeseen liittyviä rajoituksia, jotka ovat voimassa 13.12.-31.12. Uusilla rajoituksilla pyritään ehkäisemään lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä. Linjaus koskettaa asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja.

Päätöstä on noudatettava, jos kyseessä on yli 10 henkilön sisätila (harjoitusvuorot) tai yli 50 henkilön ulkotila (jääpallo-ottelut). Voimassa on edelleen myös aiemmin voimaan tullut yli 50 hlö sisätapahtumien rajoitus. Päätös ei koske koululaisia, päiväkoti-ikäisiä eikä ammattiurheilemista.

Aluehallintoviraston päätös yleisömäärien rajoittamisesta voidaan kiertää ottamalla käyttöön koronapassi. Otamme koronapassit käyttöön maanantaista 13.12. alkaen kaikissa kaupungin hallinnoimissa sisäliikuntatiloissa. Liikuntatoimen puolesta tarkistamme koronapassin asiakkailta uimahalleilla, Sammonlahden kuntosalilla, Joutsenohallin kuntosalilla sekä Myllysaaren saunalla. Seurojen ja yksityisten tahojen vastuulle jää tarkistaa koronapassit vuoroilleen tulevilta yli 16-vuotiailta henkilöiltä kaikissa sisätiloissa. Jos siihen ei ole mahdollisuutta, täytyy ryhmäkoko pienentää alle 10 hlöön. Valmentajaa ei käsitykseni mukaan lasketa tuohon mukaan.

Koronapassi ja pyydettäessä henkilöllisyystodistus tarkistetaan kaikilta sisätiloihin tulevilta yli 16-vuotiailta henkilöiltä. Jos henkilöllä ei ole mahdollisuutta tai halua esittää korona- ja henkilöllisyystodistusta, ei häntä voi laskea liikuntatiloihin.

Koronapassi tulee esittää joka kerta taloon tullessa. Henkilöllisyys on pystyttävä todistamaan pyydettäessä eli jos on jotain syytä epäillä ettei kyseessä ole sama henkilö joka passia esittää. Koronapassi luetaan _koronapassin lukija_ -sovelluksella, joka on ilmaiseksi ladattavissa älypuhelimiin sovelluskaupoista.

Seurojen ja yksityisten tahojen vuoroille tulevien koronapassit yli 16-vuotiailta tarkistaa ryhmän vetäjä, jolla on nimilistat vuoroilla kävijöistä joka kerralla. Niissä tiloissa, joissa liikuntatoimella on henkilökuntaa, tarkistetaan koronapassi seuran aikuisilta meidän puolesta, mutta seuran vetäjä tarkistaa passit noissakin tiloissa harjoituksiin tulevilta. Valvomattomissa tiloissa seuran aikuisten koronapasseja ei näin ollen tarkisteta.

Terveysturvallisuusohjeita painotetaan kaikilla liikuntapaikoilla:

* käytä maskia
* tule vain täysin terveenä paikalle
* pidä 1-2m turvaväli
* huolehdi käsihygieniasta
* vältä tarpeetonta liikkumista sisätiloissa esim. harrastuksiin
tuomisten osalta
* suositaan nimettyjä pukuhuoneita, jos mahdollista (Kisapuisto)

Urheilutalolla harjoittelevat seurat:

* urheilutalon ovi on lukittu koko ajan, seuroilla on flexim-lätkät
joilla kulkevat ryhmänsä kanssa sisään
* muut kuin vetäjän kanssa tulevat kulkevat uimahallin kautta ja
heiltä tarkistetaan koronapassin voimassaolo, jos yli 16 v.
* kulkulätkä voidaan antaa urheilutalolla harjoituksia vetäville
valmentajille, nouto Juho Ojalalta, juho.ojala(at)lappeenranta.fi tai
uimahallin kassalta aukioloaikoina"

Uutiseen päivitetty 12.12.2021 seuran ohjeistus koronapassin osalta koskemaan 16-vuotiaita ja sitä vanhempia pelaajia, valmentajia ja muita joukkueiden taustoja.